Om UlsteinLAN

UlsteinLAN er ett arrangement som blir organisert av den frivillige organsisasjonen BurnOut Dataparty.

Vi har for tiden rundt 20 medlemmer som hjelper til med å arrangere, og trenger stadig flere.

Arrangementet har eksistert siden 2009, da vi arrangerte for første gang på Ulstein Barneskole på Skeide i Ulstein Kommune. Dette var starten på ett arrangement som skulle vokse og ekspandere til det vi i dag kjenner som UlsteinLAN. Den gang da hadde vi plass til ca 40 deltakere, og ingen egnet kiosk. Alt måtte gjøres provisorisk med eget ventilasjonsanlegg i kiosken som var i en liten sidegymsal. Vi slet mye med plassmangel, og fant omsider ut at Hasund Grendahus skulle bli våre nye lokaler.

Det hele begynte med sulten på en internettlinje som var bedre en den Ice.net kunne tilby oss på skeide i form av trådløst internett (rundt 3Mbit). Vi inngikk derfor ett partnerskap med Tussa og på dugnad fikk vi lagt opp en egen fiberkabel som vi skulle koste 50% selv til grendahuset da kommunen ikke var intressert i å hjelpe oss med denne saken. Dette ble gjort i regnvær og sene kvelder ved hjelp av innleid lift og stige. 3 Kvelder gikk med på prosjektet som skulle gi oss mer internettkapasitet enn alle bedriftene i Ulstein kommune og omegn. Denne linjen kjører i dag på 200Mbit og leverer og leverer knapt hva vi trenger av internett kapasitet, men vi priser oss lykkelig med ett godt samarbeid med Tussa, og ser for oss en økning av linja i nær framtid.

På de første arrangementene på Hasund grendahus hadde vi rundt 70-80 personer innenfor dørene inkludert dag til dag besøkende, noe som har økt til 165 under UlsteinLAN #10 som ble arrangert i vinterferien 2014.

Vi har som mål å arrangere 2 fullspekkede LAN pr år som er satt til Vinter/Høst-feriene til skolene. Om du er nysjerrig når dette er, kan du til enhver tid gå inn på sidene til Ulstein kommune for å laste ned de siste skolerutene. Dagene vi arrangerer er Tirsdag – Lørdag i feriene. På denne måten slipper du å lure på NÅR vi skal arrangere! (Kanskje du er den første som får tak i det…?)

BurnOut Dataparty har en egen nettside som bedre beskriver organisasjonen.